Yoga

Yoga is in het westen inmiddels zo wijdverbreid dat ze in de volksmond gewoon yoga heet, maar is in feite ‘hatha yoga’. FITPRO biedt critical aligment yoga aan in Laren. Een vorm van hatha yoga.

Yoga is geen religie, maar een oude wetenschap en beoefening uit India. Er wordt beweerd dat bepaalde vormen van yoga al meer dan 5000 jaar oud zijn. Yoga werkt op drie niveaus: lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

De houdingen

Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. Yoga houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren.

De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. 

Yoga is dus veel meer dan een hippe bezigheid. In de basis is yoga het concentreren van de geest tot het zich focust op één ding, ofwel – ‘het focussen op een object zonder wankeling of afleiding’.

Bij FITPRO Institute bieden we:

MELD JE NU AAN VOOR 
EEN GRATIS PROEFLES (t.w.v. €16,50).

Rooster

Maandag10.45 – 12.15 uurCritical Alignment Yoga


Tarieven

Yoga losse les€ 16,50
Yoga 10 pack kaart€ 160,00
ProeflesGratis

YOGA Fit Pro Institute Laren

Volg ons via:

btn_facebookbtn_twitterbtn_instagram