Critical Alignment Yoga

Bijna iedereen merkt tijdens zijn of haar leven dat de beweeglijkheid van het lichaam minder wordt. Beweeglijkheid hangt af van de lenigheid van de gewrichten, de wervelkolom en het gemak waarmee spieren bewegingen uitvoeren. Als spieren stijf zijn kunnen de gewrichten minder makkelijk bewogen worden en als de gewrichten stijf zijn dan kunnen de spieren niet goed functioneren .

Een andere grote veroorzaker is chronische stress. Chronische stress ontstaat vaak langzaam als resultaat van ‘gewone’ stressvolle situaties die zich over vele jaren uitstrekken. Heftige persoonlijke gebeurtenissen maar ook de maatschappelijke ontwikkelingen en de eisen van de tijd zorgen ervoor dat je de spanning op een bepaald moment niet meer kwijt kunt.

Volgens Critical Alignment is dit echter maar en deel van het verhaal. Lichaamsdelen werken met elkaar samen, het zijn bewegingsketens.

MELD JE NU AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES [t.w.v. €16,50]

Welke oplossing biedt de Critcial Alignment Yoga?

De eerste stap is het ontspannen van de bewegingsspieren, want dit doe je absoluut niet tijdens alledaagse bewegingen.

Bij een gekromde onderrug zie je dat de heupen niet mee kunnen doen in de beweging omdat deze niet doorgegeven wordt. Ook de nek trekt hol en wordt pijnlijk en stijf. Al met al doen de uiteinden van de wervelkolom niet meer mee omdat er dus een blokkade in het midden zit. Het is dus ons doel om de mobiliteit van de wervels en gewrichten te vergroten en blokkades letterlijk weg te nemen.

Hoe werkt het?

Door de bewegingsspieren te ontspannen krijgt de middenlijn van het lichaam, de ruggengraat – een belangrijke rol. De les begint dus altijd met de ontspanning, dit doen we door gebruik te maken van de zwaartekracht en door druk uit te oefenen op het gebied wat verstijfd is. Deze ontspanning kan in het begin pijnlijk zijn, alsof je stevig gemasseerd wordt. Het verschil met een massage is dat dit niet om een tijdelijke verlichting gaat, maar om een structurele verandering in de stijve gebieden:

  • Er komt als het ware weer ruimte
  • Een gevoel van lichtheid
  • De beweging wordt moeiteloos
  • De verkramping wordt opgeheven
  • En alle wervels van de ruggengraat dragen nu een deel van de belasting waardoor overbelasting door een verkeerde houding (hernia) opgeheven wordt

Dit vraagt echter wel om geduld en discipline, een vervorming van de wervelkolom die door jarenlang verkeerd gebruik is opgebouwd is niet binnen een paar weken totaal verdwenen.

Critical alignment vraagt om overgave, het is niet gemakkelijk want je zoekt bewust de beperkingen van de beweging op. Je wordt gevraagd om op het diepste niveau de confrontatie met stijfheid en immobiliteit aan te gaan . Daarmee doorbreken we de vicieuze cirkel die onherroepelijk resulteert in grotere stijfheid en vervorming van het skelet.

Uiteindelijk worden lichaam en geest één. Een diep gevoel van ontspanning en welbevinden treed op. De diepe ontspanning van het lichaam speelt een belangrijke rol in deze situatie, het is niet allen de drager van het hoger bewustzijn, maar het is ook het enige voertuig dat het mogelijk maakt dit te ervaren.

Praktische informatie

Een les duurt anderhalf uur en bestaat uit een vaste volgorde van oefeningen. Draag losse of voor jou fijn zittende kleding en zorg dat je voldoende water drinkt. In ieder geval na de les.

Rooster

Maandag10.45 – 12.15 uurCritical Alignment Yoga


Tarieven

Yoga losse les€ 16,50
Yoga 10 pack kaart€ 160,00
ProeflesGratis

YOGA Fit Pro Institute Laren

Volg ons via:

btn_facebookbtn_twitterbtn_instagram